Historien om Sailor Moon – Filmerna

Bildresultat för sailor moon movie

Hejsan mina söta Sailor Moon-vänner! Hjärtligt välkomna till ännu ett avsnitt. Idag ska vi prata lite närmare på de tre Sailor Moon-filmerna som gjordes under 90-talet.

Relaterad bild

  1. Sailor Moon R – Filmen

Den allra första Sailor Moon-filmen kom den 5 december 1993. Mitt under pågående R-säsongen som är alltså den andra säsongen kommer den första långfilmsspecialen. Det är vårfest och Usagi och hennes vänner är på väg mot den. Men då dyker nämligen en ny fiende upp nämligen Fiore som ser ut så här:

Bildresultat för sailor moon movie fiore

Det sägs vara Mamorous bästa vän för jättelängesen. Men han har fått i sig något ont så han blir en ond kille. Mitt under vårfesten händer det något förfärligt. En jättestor blomma som tar bort energin från människor dyker upp. Nu är upp till våra Sailorhjältinnor och Maskerade rosen att göra nånting åt det där. Maskerade rosen blir faktiskt kidnappad i filmen. Till filmen medföljde en liten specialfilm som heter Make Up! Sailor Soldiers!. Den visar lite klipp ifrån tv-serien och lite beskrivningar om hjältinnorna under tiden Usagi och Chibiusa dricker saft.

Relaterad bild

2. Sailor Moon S – Filmen

Den andra filmen hade premiär i Japan den 4 december 1994. Det är vintertid just nu i Tokyo och då dyker nämligen en ond isprinsessa upp. Och Usagis katt Luna blir försvunnen. Och hon blir faktiskt förvandlad till en människa. Nu är upp till våra Sailorhjältinnor att göra nånting åt det där och stoppa isprinsessan och samtidigt stoppa snöovädret. Filmen pågick under S-säsongen som gick i japansk tv.

Bildresultat för sailor moon movie

3. Sailor Moon Super S – Filmen

Den tredje och sista filmen hade premiär den 23 december 1995. Usagi och hennes vänner bakar kakor och då tycker Chibiusa att det smakade äckligt. Hon träffar en liten kärlek i den filmen som visar sig vara en ond skurk. Men de blir kära i varandra. Skurken tar fram en flöjt som gör att han hypnotiserar barn som blir förföljda av ljudet. Nu är upp till våra Sailortjejer att göra nånting åt det där. Till denna film medföljde specialfilmen Amis första kärlek, en liten kortfilm som Ami Mizunos första kärlek. Filmen pågick under Super S-säsongen när den gick i japansk tv.

Och nu under 2019 kommer det en tvådelad långfilm snart med Sailor Moon. Missa inte det! Det var allt för idag vi ses nästa gång igen! Hej då!

Skribent: Kim Westman alias Den maskerade rosen

Lämna ett svar