Historien om Sailor Moon – Fiender

Relaterad bild

Hejsan och hjärtligt välkomna till ännu ett avsnitt av Sailor Moon. Idag ska vi titta lite närmare på några kända fiender i den här serien och deras medhjälpare. Det är ju så att Sailor Moon och hennes andra vänner slåss mot de onda typerna och i varje säsong finns det alltid en huvudskurk. Men för att kunna stoppa huvudskurken krävs ju en del resurser. Han räknas som Sailor Moons första ärkefiende:

Bildresultat för sailor moon jadeite

Jadeite räknas som Sailor Moons första fiende. Han blev dödad av sin närmaste fiende drottning Morga eller Queen Beryl som hon heter. Han dog i avsnitt 13 och han tänkte spränga upp hela Kansai-flygplatsen i Tokyo. Men som tur var så var hjältinnorna på plats och stoppade honom.

Bildresultat för sailor moon nephrite

Neflite tittade till efter när Jadeite dog. Det sägs att var kär i Usagis bästa skolkompis Naru Osaka. Och det var dem. Men han dog i avsnitt 24 av den onde Zoisite faktiskt.

Bildresultat för sailor moon zoisite

Zoisite räknas som en av de största Sailor Moon-skurkarna någonsin. I den svenska dubbningen dubbades han av en kvinna. Man visste inte om han var en kvinna eller en man. Men han var bög. Han är ständigt ute på jakt efter regnbågskristallerna.

Bildresultat för sailor moon kunzite

Kunzite räknas som Zoisites bästa vän. I avsnitt 44 blev han dödad av Sailorhjältinnorna efter att de upptäckte Nordpolen där Queen Beryl håller hus.

Bildresultat för sailor moon queen beryl

Queen Beryl eller drottning Morga som vi kallar här hemma i Sverige är Sailor Moons första officiella huvudskurk. Hon tittar jämt inuti i sin kristallkula och söker efter nya fiender. Hon dödades i avsnitt 46 av Sailor Moon, själv. Men det var riktigt svårt att stoppa henne.

Bildresultat för sailor moon rubeus

Rubeus räknas som en av de farligaste Sailor Moon-fienderna ever. Han umgicks alltid med sina systrar så kallade Fantomsystrarna. Och då fick Sailor Moon en idé. Hon hjärntvättade bort det onda från systrarna så att de kunde leva för evigt på jorden. Men jag antar nog att systrarna dog strax därefter. Han dog i avsnitt 74 av sitt eget UFO.

Bildresultat för sailor moon esmeraude

Esmeralda har grönt vackert hår och är en av Mörkrets rikets fiender. Hon dog i avsnitt 84 av Sailor Moon efter att hon hade förvandlats till en drake.

Bildresultat för sailor moon wiseman

Wiseman heter den onda trollkarlen i den andra säsongen av Sailor Moon. Ordet Wiseman är hämtat ifrån Elvislåten Cant help falling in love. Han dog i avsnitt 88 av prinsessan Serenity och Chibiusa.

Bildresultat för sailor moon kaolinite

Kaolinite är en av huvudskurkarna i den tredje säsongen av Sailor Moon. Hon umgicks med en ond professor, professor Tomoe.

Bildresultat för sailor moon professor tomoe

Bildresultat för sailor moon amazon trioBildresultat för sailor moon amazon trio

Amazontrion dök upp i den första halvan av Sailor Moon Super S. Trion bestod av: Fish-Eye, Hawks-Eye och Tigers-Eye. De var cirkusakrobater och de var ständigt ute på jakt efter spegeldrömmar. Sen dök Amazonkvartetten upp, eller Amazon Quartett på engelska. De består av: blomstermästaren Cerecere, bolljonglören Pallapalla, akrobaten Junjun och lejontämjaren Vesves. De kastade bollar på sina byten innan Sailor Moon tittar till.

Bildresultat för sailor moon sailor lead crow

Och i den sista säsongen dök den farligaste och den största Sailor Moon-fienden av de alla, nämligen Sailor Galaxia. Hon vill ta över hela galaxen och leta efter så kallade Stjärnfrön eller Star Seeds som det heter. Med sig har hon sina medhjälpare Sailor Lead Crow, Sailor Iron Mouse, Sailor Tin Nyanko och Sailor Aluminum Siren. Och hur besegrade Sailor Moon Galaxia, undrar ni? Jo hon dog av en akt. I det sista avsnittet var Sailor Moon helt naken och med hjälp av en handskakning så blev hon tillbaka till en snäll hjältinna igen.

Och det var allt för idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman alias Den maskerade rosen.

Lämna ett svar