Bokmässan 2015

DSC_0937

Torsdagen den 24 september besökte jag Svenska mässan och bokmässan. Jag trodde att det skulle vara mer personer än det var på mässan, för de flesta gångerna jag har varit på mässan har det varit så många människor så det ända man hört har varit ett stort brus. Nästan precis när jag kommit in fick jag reda på att militärhistorikern Antony Beevor skulle prata men att jag skulle missa det för att jag skulle med färdtjänsten.

Serieförlaget Egmont var där och ställde ut tidningar som Hälge och Herman Hedning och av dem köpte jag tre Herman Hedning tidningar. När jag var i en annan monter fick jag beröm för att hittade en mattebok för lite yngre personer. I vissa montrar var det fler folk än i andra bl.a. i montern som hade barnböcker. I en annan del där de hade båtböcker kunde man titta i böcker om ubåtar.

När jag gick runt på mässan och tittade såg jag att den kända författaren Jan Guillou (Vägen till Jerusalem, Arn Tempelriddaren) hade ett föredrag där han jämförde olika konflikter förr och nu, men efter en stund gick jag därifrån för jag tyckte han var lite seg i sitt prat. När jag gått ifrån Guillou fortsatte jag min tur på mässan. Lite senare kom jag fram till en scen där radiomannen/programledaren Fredrik Belfrage intervjuade olika personligheter. När bokmässan var slut satte jag mig ner med min Herman Hedning tidning som jag köpt och väntade på att åka hem tillbaka till Kärra.

Av. Jonas.E

 

Lämna ett svar